Les curses populars (Breu història)

Des dels seus inicis l’olímpic Manlleu sempre s’ha caracteritzat per fomentar les curses atlètiques populars on el tret distintiu del club ha estat la gratuïtat de les proves.

Fent una mica d’història, a Manlleu ja fa anys que gaudim d’una colla de curses atlètiques obertes a tothom gràcies a la col·laboració desinteressada de molta gent que ha permès mantenir aquesta oferta per tal de gaudir d’aquest esport. Hem de fer esment en primer lloc, a les persones que juntament amb l’Ajuntament van posar en marxa el 1978 la cursa de la Festa Major, l’embrió que ha fet possible que al llarg dels anys hàgim pogut gaudir de l’atletisme popular a la nostra vila. Més tard es va anar renovant l’equip organitzatiu i al formar-se el Club Olímpic Manlleu aquest va agafar la responsabilitat. D’aquesta manera s’ha arribat al dia d’avui, la qual cosa fa que estigui enquadrada dins del grup de curses veteranes.

Hi han dues altres curses que encara tenen lloc a Manlleu i que sempre i ha col·laborat el nostre club: la St. Silvestre Manlleuenca que es va començar a organitzar el 1987 i el córrer per córrer el 1992.

També cal recordar les 11 edicions que es van celebrar de la marató per relleus de Manlleu durant als anys 90 on varem poder gaudir de la presència d’alguns dels millors corredors de Catalunya i tot sense pagar cap compensació econòmica.

L’any 2014, fidels al mateix ideari i aprofitant la pista d’atletisme que es troba al passeig del Ter es va organitzar la cronoManlleu de 1.500 metres i 5.000.

Entre els any 2015-2017 òptica Torrents i el Club Olímpic Manlleu, en col·laboració amb l’Ajuntament de Manlleu van recuperar la marató per relleus (la 4xm). En aquesta ocasió se li va donar una caire solidari on la recaptació resultant de les inscripcions de la 1a edició va anar integrament destinada a l’Hospital Sant Joan de Déu – Nadons prematurs, en la segona edició a Osona contra el càncer i en la tercera edició a Osonament (Osona amb la salut mental).

En aquests darrers anys també col·laborem a la cursa de 10 Km per la Marató de TV3 que organitzen els nostres companys del Club Boxa Manlleu.