Durant els anys 2015 fins el 2017 es va organitzar la 4xM, la marató per relleus solidària.  La iniciativa sorgí des del propi Club Olímpic Manlleu en base a dos aspectes fonamentals:

Recuperar i consolidar la Marató per Relleus a Manlleu, que ja havia existit amb molt d’èxit durant 11 edicions, concretament des de 1990 fins l’any 2000.

Incorporar una finalitat solidària vinculada amb la prova, on destinar-hi tots els fons recaptats en la mateixa, i més concretament en la seva primera edició a l’àmbit de nadons prematurs de l’Hospital Sant Joan de Déu. En la segona edició l’entitat amb qui es va col·laborar va ser Osona contra el càncer i en l’última edició amb Osonament

La prova té caràcter estrictament esportiu i solidari, amb base al principi que a través de l’Esport es poden treballar els valors i en aquest cas més el de la Solidaritat. Un sol corredor, pot assolir i aportar grans marques, però el sumatori de varis corredors encara en pot aportar més, de la mateixa manera que una sola persona pot ser solidària però l’agrupació de vàries persones entorn un objectiu en comú encara pot aportar més valor quantitatiu i qualitatiu a nivell solidari. És doncs la marató per relleus la prova adient per mostrar i assolir mostres i resultats solidaris, entre corredors i com a societat.

La iniciativa encapçalada per part del Club Olímpic Manlleu de seguida va rebre un gran suport i acceptació de la integritat del Club, de l’Ajuntament de Manlleu i amb voluntat de ser-ne patrocinador principal de l’empresa Òptica Torrents.

També pots fer la mitja Marató 2xM

La prova s’emmarca a mitjan del mes de setembre pel fet que és una bona data per aquelles persones que inicien de nou l’activitat física i esportiva després de la temporada d’estiu i previ a les curses de fons i llarga distància de finals d’any. Per tant, una prova adient per acollir un nombrós públic participant.

Recorregut de la 4xM: 8 voltes en un circuit de 5,275 km, amb inici i final al centre de la població, a la plaça Fra Bernadí, pla en la seva totalitat, amb un desnivell pràcticament inexistent, amb control de pas amb xip. Recorregut per la vora del riu Ter, valor natural del municipi i molt adequat per aquest tipus de proves.

taula-preu-01